fbpx

Wist je dit al? Regelmatige lichaamsbeweging maakt werknemers gelukkiger, efficiënter en dus productiever. Zeker na de Corona-crisis is het belangrijker dan ooit om fysieke activiteiten aan te bieden. Hierdoor voelen werknemers zich meer verbonden met hun bedrijf en met de collega’s. Gebruik deze gelegenheid om evenementen te organiseren die de werknemers doen sporten in combinatie met een ontspannen atmosfeer.

In dit artikel vinden jullie 5 redenen om met je bedrijf te starten in een sportcompetitie.

Verbeter de productiviteit en winstgevendheid van uw bedrijf

Dit gebeurt op drie manieren: door de efficiëntie van uw medewerkers te verhogen, door het ziekteverzuim te verlagen en door de kosten van vervanging van een medewerker te verlagen.

Een werknemer die baat heeft bij regelmatig bewegen in het kader van het werk, is namelijk minder afwezig en werkt sneller. Volgens de WHO wordt het ziekteverzuim met 32% verminderd wanneer een sportoplossing in het bedrijf wordt geïntroduceerd. De productiviteit daarentegen stijgt met 52% en als gevolg daarvan stijgt de winstgevendheid met 1 tot 14%!

Verbeter de tevredenheid van uw medewerkers en hun welzijn

Volgens een onderzoek van het YouGov Institute (2016) zou het aanbieden van een sportoplossing bedrijven in staat stellen de tevredenheid van hun werknemers te verhogen. Sterker nog, 94% van de werknemers zegt tevreden te zijn met toegang tot sport!

Sporten op de werkvloer heeft juist een positieve invloed op uw medewerkers. Sport stelt medewerkers in staat om rustiger te zijn, een betere fysieke en mentale conditie te hebben, meer gemotiveerd te zijn en minder vaak ziek te zijn (zoals hierboven uitgelegd).

Verhoog de zachte vaardigheden

Soft skills, die vandaag het verschil maken op de arbeidsmarkt, worden door bedrijven als noodzakelijk erkend. Uit een onderzoek van de IFOP blijkt dat het aanpassingsvermogen (door 84% van de ondervraagde managers als een van de belangrijkste erkend) wordt ontwikkeld door regelmatige sportbeoefening.

Sport stelt je ook in staat om beter met stress om te gaan, je grenzen te verleggen en uitdagingen aan te gaan.

Trek talent aan en verbeter uw bedrijfscultuur

Het aanbieden van een sportoplossing binnen het bedrijf verbetert het imago van het bedrijf en trekt daarmee potentieel talent aan. Volgens een onderzoek van de OpinionWay Barometer (2020) “benadrukt 84% van de bedrijfsleiders de gunstige invloed van fysieke en sportieve activiteiten op de teamgeest en de integratie van nieuwkomers”.

Daarnaast draagt ​​sport bij aan het versterken van het saamhorigheidsgevoel van medewerkers, wat in de nasleep van een gezondheidscrisis en de introductie van telewerken belangrijker is dan ooit.

Met andere woorden, het verbeteren van uw bedrijfscultuur helpt bij het aantrekken en behouden van talent. Het opzetten van een sportkader maakt het mogelijk om waarden als strengheid, discipline, inzet, etc. te delen.

Communicatie verbeteren

Sport bevordert de teamcohesie en daarmee de communicatie, zowel intern als extern. Van de leiders die fysieke activiteiten aanbieden aan hun werknemers, beschouwt de meerderheid sport als een vector van externe en interne communicatie voor het bedrijf, zij geloven dat het het werkgeversmerk versterkt.

Wil meer weten?

Neem contact met ons op om te kijken wat we samen voor uw bedrijf kunnen bedenken.

Bent u in plaats daarvan op zoek naar een kant-en-klare oplossing? Ontdek de Company Leagues

Thanks !

We've received your request and will be in touch in the next 24 hours.

The Company Leagues team